Pages

Sunday, July 12, 2009

Don't worry, banyak lagi di my country

Semasa Abu balik dari Singapura menaiki keretapi, adalah tiga orang yang duduk bersama. Dua didepan Abu, dan sorang lagi kat sebelah. Yang kat depan Abu, orang Amerika dan orang Cuba. Sebelah Abu pulak orang Bangladesh. Dalam perjalanan tu mereka pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si Amerika pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar. Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab "Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang,
si Cuba pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang cerut (cerut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Baru hisap beberapa sedut, terus dia membuangnya keluar tingkap...

"Why you do that for" kata si amerika tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".jawab si Cuba

Terkejutlah
Abu dibuatnya. Masa tu Abu tengok si Bangladesh tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir, Abu pun apa lagi... tangkap Bangla tu dan terus campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi Abu pun cakap lah...,

"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"



p/s : renungkan dan perhatikanlah sekitar kita

2 Orang mengumpat:

Anonymous said...

mcm pernah dengar jer bro

shatooman said...

ada la 2 pernah dgr kt mana2. crite ni pon di ambil dr org gak~.tp abu dlm crite ni tiada kaitan ngan A.B.U kt phoenix rising 2..