Pages

Saturday, December 4, 2010

CERITA KREATIF - NAMA BLOG

Welcome to my world...Kali ni aku nak kongsi tentang saya punya cerita atau dalam inggerisnya disebut story of me.aku nak cakap heart to heart dengan korang semua tentang hitam putih kehidupan aku. Inilah hakikat dunia aku,dalam mengharungi life as a teenagerkehidupan seharian aku hanya dok main belog. belog saya, dunia saya..^^. walaupon dah berbulan aku dok berbelog, namun kenapa aku punya behlog tidak popular? gua tahu gua budak hingusan dan tak setanding ngan ben ashaari. walaupon belog dia simple tapi belog dia ada cerita macam-macam. acap kali tengok, nampak trendy and style...yang aku heran, dia tulis pasal Inchik Eman ngan Khai sedap-sedapan dok makan biskut bersama mazidul pon orang suka baca.. 

walaupon entry dia dok sembang-sembang kosong , aku sendiri pon boleh senyum-senyum sorang kat depan komputer. kadang-kadang sampai gelak-gelak gemuk. dia selalu tulis pasal cerita tentang hidup dia, laman muhasabah dan kalam hikmah. yang aku dok tunggu-tunggu selama ni, bila dia nak buat entry pasal teknik buat blog | cara buat blog | tutorial blogspot | komputer | belajar photoshop. ni asyik dok cerita kesah sana sini je..aku tanya, dia tak jawab pulak. bakpo gitu? lu ni orang mana? taiping mari ka?

kadang-kadang terpikir dalam otak aku, nak copy paste je entry dari ben.aku menulis ikut cara aku la tu walaupon copy paste..hehehe~ ben nak tunjuk kuku besi penumbuk pon aku tak takut la...ni blog aku bukan blog bapak kau. suka hati aku la nak buat apa.. tapi aku takut dia saman aku pulak nanti. Jenayah itu padah. aku tak mau masuk penjara.. aku bukan budak jahat. aku nakal je..aku tak mau la nanti orang panggil aku badboy.com pasal wat jenayah di dunia alam maya. sesungguhnya tak mungkin aku dapat mengatasi ben. ibarat kata gayah spears, hanya ben layak jadi king kepada blogger..now and future..

Psstt.. aku ada rahsia nak bagitau korang ni.. baru-baru ni aku ada nampak diari buruk sipensel kontot yang ditulis oleh ben. siap tulis diari hatiku lagi kat muka depan...baru selak muka surat pertama, aku terbaca la dia tulis "Love story".. macam-macam lagi ayat jiwang dia karang. cinta itu ibarat kain putih la, cahaya chenta la...uikss.. dah ada isteri pon boleh nak meroyan lagi ke? yang aku tak tahan, dia boleh tulis,oh chenta hatiku Hanis Zalikha, who am i for u?  ceh, perasan nak kapel ngan model hot konon~ dia tu muda remaja.. patutnya dia panggil uncle gelaran untuk ko. jangan nak perasan suruh panggil abang.. ben..ben.. ko suka aku? benci aku? hello!! sape suruh ko bajet hot macam aznil haji nawawi sangat..

tengok macam aku ni, ada awek pon takde la sampai nak luah-luah dalam diari..nak tahu ke siapa awek aku? nama dia dot..dot..dot.. hehehehe~ mana boleh bagitau. cuma aku boleh bagitau, awek aku tu kawan ngan miss senget punya anak. Mak awek aku tu orang panggil miss genit. aku pulak panggil dia mummy cute. sebab nak ejas anak punya pasal...mak dia kerja kat Noorma's kitchen dan bapak dia pulak manager kat kilang Naim's perfume..cinta antara kami bermula dari mata turun ke hati. walaupon orang panggil dia gadis kecil sebab badan dia kecik, tapi aku tak kisah sebab dia suka shoping situ sini sana. dia slalu kata diri dia tu gadis kampung separa bandar.. sebab asal dari kampung tapi hijrah ke bandar.punya kaya awek aku tu.. siap ada rumah 4 tingkat. dalam rumah ada singgahsana lagi.. dah macam istana. yang aku suka pergi rumah dia pasal ada orang gaji yang melayan. ada sorang tu, suka sangat melayan aku.aku panggil dia ming ming. nama sebenar dia MiaJamaluddin. tapi orang kampung dia panggil mia suka berangan pasal dia selalu berangan jadi datin.hahaha punya kuat berangan sampai terbang tinggi-tinggi ke langit..

ok, cukup la dulu cerita untuk hari ni.. tak larat dah aku nak menulis. smoga cerita ni mampu menjadi secebis bingkisan untuk dikongsi dan menjadi memorabilia kepada yang terkena.cerita ni hanya rekaan semata-mata tiada kaitan dengan sesiapa pon. kalu ada kaitan, mungkin itu hanya sekadar suratan kebetolan. setitis air liur ambo hok ado mengguris mana-mana pihak, aku minta maaf banyak-banyak.aku takde niat nak mengata sesiapa melainkan dengan niat ingin menghiburkan semua orang.because i looooove fun.. kepada abang ben yang banyak terkena pon, aku minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.. jangan marah-marah ye.. hidup itu indah. maka indahkanlah selalu hidup kita.. beautiful is happy... ^^salam pantai timur kepada semua....


12 Orang mengumpat:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam..
nice entri..5 star dr LM
http://miza-zairi.blogspot.com/2010/12/alexa.html

~hyun_miera~ said...

salam..

waaa,terpegub baca!

Kreatif!!thumbs up..:)

Gayahspears said...

cayalah bro~
n3 yg baik... hahah..
siap baris ayat ko.. ko tag name bloger2 ya...huhu
ko sgt kreatif!!!

h A n Y S said...

hahahaha~cool!
kreatif GILER!
*clap2*

shatooman said...

thank semua... tetiba terpikir nak gabungkan nama2 blog jadi satu cerita.. saje suka2..harap x de yang terasa..

biskut said...

YOOOOH!!!!MANTHAB GILER ko punyer kreatif idea nih bro...hahaha.Camner ko leh terfikir buat macam nih..n aku rase nih 1st orang buat kan...?Sempoi bro..

sori aku tak dapat lawat semlam sebab tenet aku tenat sangat..nak lawat 1-1 blog mmg macam dr kl ke jb jer.thanx utk 1st komen.

Pak Ngah said...

mantap...memang terbaek la idea..

aizuemi said...

hebak.. hebak~

::ienafazlyna:: said...

waaa...best2...kreatif betul...

haszuraidah ishak said...

waaa..kreatif giler..tapi wa sedey..blog wa tak tersenarai..hahaha..tiba2..apapun, tahniah bro!!

hans said...

blog aku tak ada
hohohohoo

P/S : Nasiblah Tak Kemalangan Tadi! Kalau Tak Satu Hal Pula!

P/S : Perasaan Bila Disoal Umur Anda?

shatooman said...

sekadar hiburan semata-mata... kepada yg tak tersenarai tu mintak maaf banyak2 ye.. x larat nak masukkan semua nama blog.sekadar ambik yg bersesuaian je (>.<)