Pages

Friday, December 17, 2010

Nuffnang dan blogger

Kebanyakan blogger Malaysia pasti menggunakan nuffnang.. ada juga yang berblog semata-mata kerana nuffnang. heh~ macam-macam gelagat orang. masing-masing ada pendapat dan tujuan yang berbeza. ada yang berblog untuk berkongsi ilmu, ada yang ingin membuat duit, ada yang nak mencari kawan..

Bagi aku, aku berbelog hanya untuk suka-suka, untuk berkongsi pendapat, pengalaman dan pengetahuan. aku gunakan nuffnang kerana saja nak dapatkan duit sampingan je.. bukan bertujuan mengejar kemewahan dan duit ribu-riban.. lagipon blog aku bukan femes pon.. kurang-kurang, kalu dapat duit nuffnang, aku boleh belanja member-member.. tak terlintas pon nak bercuti di genting ngan duit tu~ 

Tetiba aku tulis pasal nuffnang bukan apa.. tadi baru aku check akaun nuffnang. Fuh!! tak sangka aku dapat BE. walaupon murah, tapi akhirnya dapat jugak nak merasa BE. walaupon duit aku tak sampai beribu ibarat bintang di langit, tapi aku betul-betul gembira. terima kasih buat korang yang selalu support Blog aku yang tak seberapa ni.. tanpa korang, tiadalah iklan nuffnang kat blog aku.. tiadalah BE yang diimpikan pengguna nuffnang. Terima kasih jugak kepada nuffnang.

walaupon ramai yang komplen pasal nuffnang, tapi aku tak pernah ambik kisah pon. sebab aku memang takde nak mengharap sangat pon kat duit nuffnang. tambah lagi, takde benda yang sempurna.. nuffnang pon diuruskan oleh manusia.





p/s : kenapa ekk aku tak komplen sangat pasal nuffnang? kalu benda lain, kaw-kaw dah aku kutuk kot.. (-_-;)

9 Orang mengumpat:

Eman said...

TAHNIAH!
kite menules bukan sbb nama kan. heeeeeeeee.

Myra Jay said...

Btul tu, biarlah kita berblog dgn ikhlas tnpa terlalu mengejar $$$, insyaAllah akan ada rezeki utk kita nnti..

shatooman said...

Eman : ye kembarku~ hahaha..kita menulis bukan kerna nama ^^

Myra Jay : yup..nawaitu ikhlas bukan kerna wang.. jika ada rezeki, alhamdulillah... :)

biskut said...

sebab ade kepuasan tersendiri dalam berblogging.sebab kita tak fikir sangat pasal nuffnang.tujuan asal kita pon cuma nak ada platform utk luahkan apa yang kita nak.its great.

FaizalSulaiman said...

hahaha..tak pena kisah pon pasal nuffnang sebab tulis pun sebab suka:)

kakchik@ella said...

adik, kakchik tak penah dpt BE. tp tak kesah pun sbb menulis sbb suka-suka. bkn utk cari duit atau nama.

Ain Zulaikha said...

sy dah banyak kali tggu nuff dpat BE tak de pun T_T

shatooman said...

biskut : niat berblog bukan kerna wang atau harta~

FaizalSulaiman : sama~ x pernah kisah pon

kakchik@ella : sy pon x pernah kesah kakchik.. kita berblog utk suka2.. kalu nk dpt duit sampingan, alhamdulillah.. x dpt pon x pe.. :)

Ain Zulaikha : Sabarlah.. nnt dpt la suatu hari nnt.. teruskan usaha dlm berblog dgn gembira. jgn terlalu mengharapkan BE.sy pon hmpir 2 tahun berblog, br dpt~

iqbalhakimi said...

setuju..mula2 aku pun niat sb nuff tapi bila aku rasa kemeriahan dunia blog nieh..terus aku rasa biasa jek..aku lebi suka kemeriahan ini..duit tu side2 jek..hehe..kalau ada syukur =)