Pages

Friday, March 4, 2011

Feseni

Festival Seni Universiti Malaya atau disebut juga sebagai Feseni UM  telah pun berlangsung selama beberapa hari bagi tahun 2011..terlebih dahulu, aku nak ucapkan tahniah kepada Pak Abu kerana berjaya mendapat tempat ke-5 dalam pertandingan tarian melayu. selepas setahun lebih aku tak bergiat dalam aktiviti dikir barat, akhirnya aku telah mengambil keputusan untuk join pertadingan dikir barat Feseni UM tahun ni memandangkan kali ni adalah tahun terakhir aku di UM ni.

Walaupon pasukan dikir yang aku join baru ditubuhkan dan ini merupakan buat pertama kalinya memasuki pertandingan, aku tetap girang kerana pasukan aku masih di anggotai beberapa orang kawan-kawan lama yang pernah berentap bersama dalam pertandingan sebelum ni.. Bertambah gembira lagi bila dapat menambah kenalan baru dalam pasukan yang aku sertai. walaupon budak-budak yang baru nak join dikir dan baru nak belajar berdikir, tapi mereka tetap bersemangat. yeah...semangat tu penting!!! kalu nak kata tak berapa cantik pergerakan tu, biasalah orang baru. aku masa mula-mula belajar dulu pon begitu jugak.. ;p

Penantian selama ni hampir tiba.. hari Jumaat malam sabtu, bersamaan 4 Mac 2011 aku akan berentap di pentas dikir dan menentang pasukan dari kolej kediaman yang lain.. eh.. malam ni la.. rasa macam tak percaya je dah nak bertanding malam ni. ekekeke~ papepon, paling penting bagi aku ialah buat yang terbaik. kalah menang tu lain kira.. janji ada kepuasan dalam persembahan. Bermain permainan kebudayaan dan kesenian ni kena enjoy.. tak leh la terlalu pressure nak menang.. kalu dah terlalu mendambakan kemenangan, nanti pasti sangat kecewa bila dah kalah. apa yang penting... kerjasama dan buat yang terbaik. hmmm, doakan kejayaan aku...maksud kejayaan tu ialah berjaya buat yang terbaik tanpa ada kesalahan besar.. ^^





6 Orang mengumpat:

FaizalSulaiman said...

warghhh

kawe pena masuk dikir weh

mase part 1 diploma

hahaha

ado sekko anak tupa, ata junta mokte.hehehehehehehe

Ayuni said...

hikhik, oklah tu...

autumn said...

gudluck tau,xdpt nk dtg tgk sbb bz kt lab smpi mlm..Yg pntg,GOMO KK8 GOMO!!!

shatooman said...

FaizalSulaiman : oo..ada pengalaman la berdikir.. pembetulan - ado seko anok tupa, atah jula mokte.. (ada seekor anak tupai, atas ranting rambutan..)

shatooman said...

Ayuni : rasa macam ko je.. kurang bersemangat skit hari ni..huhuhu

shatooman said...

autumn : la..rugi la x dpt tgk.. err.. sy x main ngan kk8.. kk8 x nk hantar team. sy main ngan kk1. :)