Pages

Monday, April 25, 2011

Connecting People

Tengok je ayat connecting people, mesti semua dah tahu kan? memang dah takde benda lain selain Nokia. Bila cakap pasal Nokia ni, aku nak bagitau kat korang bahawasanya sepanjang aku hidup bergelumang dengan henset ni, aku tak pernah pakai model selain Nokia.. memang kipas susah mati Nokia ke, aku sendiri pon tak tahu.. yang pastinya aku pilih Nokia sebab senang nak guna. tak pening-pening macam model lain...

Antara model Nokia yang paling femes ialahh 3310 dan sampai sekarang pon orang masih pakai..dan ikut sejarah aku, model 3210  pulak adalah model henset yang paling lasak.. 3210 aku dulu pernah terjatuh dari tingkat 9 dan habis pecah cover.. tapi telefon still boleh pakai. sampai sekarang telefon tu ada pada aku. tapi tersadai dalam almari. tak mau pakai dah sebab sedikit berat.ekekeke.. Nokia mula memperkenalkan model butterfly yang merupakan model pertama ada infra red kalu tak silap aku..Antara model lain yang femes masa dulu ialah Nokia sabun, daun... perghh..masa dulu, kalu boleh pakai henset dah kira hebat dah. sekarang ni macam dah jadi keperluan pulak untuk setiap orang.

Macam-macam model dah aku dah pakai dan aku sendiri tak berapa ingat, dah berapa kali aku tukar henset..Yang paling aku suka ialah Nokia 3220.. alah, yang ada lampu liplap-liplap kat tepi tu..aku panggil telefon disko. telefon pertama yang aku pakai ada kamera dan beli pakai duit sendiri..hahahaha..sebelum ni beli mintak duit ngan ayah aku. ;p Teringat pulak masa dulu-dulu..telefon sebiji punyalah mahal.. paling kurang pon RM500-RM600... sekarang harga tu dah boleh beli telefon yang 3G kot~ simcard dulu pon paling kurang RM100 sekeping.. Sekarang RM5 pon boleh dapat..demm!!!

Yang menariknya, Nokia sampai sekarang masih gah dengan empayarnya walaupon semakin banyak saingan. Siap boleh keluar model baru lagi.. tengok iklan, dah ada Nokia E7. Apa yang menariknya dengan E7 ni? kalu nak tahu baca kat SINI.. aku tertarik jugak ngan Nokia E7 ni.. sebabnya boleh main game Angry Birds.. ekekeke... Game paling best kot buat masa sekarang.. Yeah!!! hapuskan vavi-vavi tu semua!!!!!




Telefon Daun
Telefon Sabun
Telefon disko


3310 yang paling femes


3210 paling lasak
Terbaru, E7





















p/s : aku dah abes main game Angry Birds

16 Orang mengumpat:

awEEN said...

hahaha..nostalgia betul nset nokia sabun tu..sebijik saya punye tu..dulu slalu tersilap sabun gan mouse komptr..selalu letak fon nokia sabun tu belah yg ada mouse bile nak gerak2 kan cursor pelik nape tak gerak2 rupenye tgn duk goyang2kan nokia sabun, bukan mouse..hahaha...

shatooman said...

aween : ahahaha..macam2~ nasib baik tertukar ngan mouse..kalu bw gi toilet, maunya tertukar ngan sabun.. nnt mandi pakai henset ;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Heheh..
akak lama dan mmg sellau pki nokia.ni first time tukar HTC rasa cam kelam kabut sket.nokia mmg kesayangan akak.tp..saper nak beli N95 lama akak...murah2 jual mau ka tokey..haha

shatooman said...

LM : wahhh..akak pakai HTC?? N95 x nk dh..sudah ketinggalan..hahaha

shams said...

same la kite..
kipas susah mati NOKIA,,
tak pernh guna brand lain selain nokia...
tapi saya tak byk la guna hp..
sebab guna hp kan lmbat...
da keje baru guna...
ye la sara hidup sendri la bile ade duit..segan seyh nak minta kat mak abh cakap nak beli hp..
tapi lau bg brand hp lain pun lum tentu saya pandai guna....

NuReLLe said...

ehehehe..ingt lagi tym kt hostel..main game snake kat semua hp kwn2 sbab nak kejar highscore...:P

shatooman said...

shams : ada jugak yg sama citarasa ngan saya~

shatooman said...

Nurelle : dulu main gak game snake tu.. skrg mmg x main dh game tu..

shams said...

ehee..mesti la ade.cume kita je tak pasan kan yang kita ade same rasa ngn org lain..

Itu Aku said...

331o paling saya sayang
tahan lasak
tapi akhirnya masuk muzium
terbaik la 3310 i....

ghost writer said...

tahun nih adalah yang pertama kali guna model nokia.itupun dah tukar dah ngan samsung.lebih murah.murah sangat.no camera no mms.

shatooman said...

shams : pasti ada yg sama..^^

shatooman said...

itu aku : 3310 model terbaik sepanjang zaman..ekekeke

shatooman said...

ghost : nokia lebih lasak rasanya berbanding brand lain. pakai yg murah2 sudah~ janji blh call ngan msj..;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haha..taknak ye?bg free pun taknak eh?

shatooman said...

akak LM : ekk..free?? blh hntar skrg? ekekeke..