Pages

Friday, April 29, 2011

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Ahoy, mateys!Ahoy, mateys!Ahoy, mateys! Huh...aye..aye sir!!!


Dalam kesibukan kota yang memeningkan kepala aku sekarang, ingin rasanya aku bersantai dan berkelah di tepi pantai.. ahhh..sungguh aman dan damai sekali.. anginya yang sepoi-sepoi bahasa itu menampar pipi mulusku ibarat kekasih berpisah bertahun lamanya..Ehh...apa aku melalut sampai bersajak, bersyair nih.. tapi alangkah indahnya jika aku berpeluang merehatkan jiwa dan ragaku di lautan yang berair tenang.. hmmm, sebut pasal laut ni, pasti tak dapat dipisahkan dengan lanun.. walaupon lanun cetak rompak berada kat darat, tapi jadi lanun cetak rompak tak best..jadi lanun betul kat laut la best... bila dah sebut pasal lanun, maka secara otomatik otak akan teringatkan Jack Sparrow!! yeahh...Pirate of the Caribbean kini kembali lagi.. alangkah bestnya kalu aku dapat jadi macam Jack Sparrow.. sungguh seronok kehidupan sebagai lanun ni. korang nak tahu kenapa bestnya menjadi lanun ni??

Ahoy,

Bebas..
Yang pertamanya best jadi pirate ni sebab dapat hidup bebas.. korang nak pergi mana pon takde siapa yang sekat.. Kalau jumpa polis marin, lari!!!! hahahaha... kan senang hidup macam ni.. nak masuk negara mana pon suka hati je, asalkan tak tersempak dengan Polis Marin dan Navy..tak perlukan passport, tak perlukan visa. Dan pengembaraan di lautan memang sangat-sangat menyeronokkan. boleh jumpa binatang pelik-pelik, pulau-pulau pelik..ekk..macam mana pulau pelik tu?? memang sah dah aku terpengaruh ngan movie..ekekkeke





Ahoy, 


Emas
Pirate ngan emas ibarat aur dengan tebing.. memang tak boleh dipisahkan.. Kalu jadi pirate ni boleh kumpul emas banyak-banyak dengan hasil rompak orang (tak baik nih..), cari harta karun kat pulau-pulau, mintak dengan lanun lain..ekkk~ Bila dah kumpul emas, maka kita akan kaya!! Bila dah kaya, semua benda pon boleh dapat.. Kalu aku kaya, benda mula-mula aku nak mestilah perempuan.. hahaha mesti ramai perempuan dok gila-gilakan aku nanti.. Jangan ingat kaya tu tak penting... nak kencing pon kena bayar zaman sekarang ni. ehh, jadi pirate, kecing kat laut je la..apa jadah pulak nak masuk tandas awam ;p



Ahoy, 

Geng
Yang ketiganya ialah geng..Heh, bila dah jadi pirate mesti la ada geng.. wohohoho punya la ramai kawan-kawan dok tinggal sekali atas kapal.. kawan tu kan penting dalam hidup kita.. Haaa.kalu jadi pirate, tak susah nak cari kawan.. pilih je yang mana ada atas kapal tu. Dah tu pulak, semua orang atas kapal akan bekerja sama untuk memastikan perjalanan di laut bergerak lancar.. kan tolong-menolong tu amalan mulia.. Kalu kat darat ni, masing-masing buat kerja sendiri, sampai kawan pon takde... oh, sadisnya kehidupan...


Kalu boleh, ingin lagi aku letak sebab lain, kenapa kehidupan seorang pirate tu best.. Sering aku berangan nak jadi pirate dan mencapai tiga sebab utama ni.. Harap-harap nanti Jack Sparrow sudi la rekrut aku masuk dalam geng piratenya.. perghh!! boleh naik black pearl nanti.. Tapi kalu Jack Sparrow tak nak terima aku  sebab dia tak berminat nak buat aktiviti perlanunan kat area Malaysia ni, harap-harap dapat invitation dan tiket dari Nuffnang untuk menonton Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides in 3D pon dah kira Ok.. ekekeke... 

Ahoy, 

Pirates of the Caribbean 4

Ahoy, mateys!Ahoy, mateys!

8 Orang mengumpat:

Ayuni said...

o, masuk contest rupenye....

apik pehe said...

haha..apik ingtkan review pasal filem ni..tu yg pelik..sbb citer ni lambat lg kuar tapi dah kena review..hahaha

shatooman said...

Ayuni : mintak2 la blh dpt tiket tu~ ekeke

shatooman said...

apik pehe : 2 minggu lebih jah lagi.. x lamo mano doh.. nk review trailer blh la kalu loni..hahaha

ghost writer said...

dari mula ia ditayangkan dengan filem yang pertama juga sehingga ke sequel yang ini aku tak penah terlepas

shatooman said...

ghost : memang kaki lanun betul la ko ni? hahaha

eqbalzack said...

tak sabar nak tengok cerita ni..exam pun dah abes...hehe

shatooman said...

abg eq : wahh..tahniah dh bebas skrg..ekekek..sy je la yg baru start exam.. :(