Pages

Monday, August 15, 2011

Puasa pon masih.....

Dalam mengharungi bulan Ramadhan Al-mubarak ni, dengan keletihan menahan diri dari lapar dan dahaga, ada baiknya jika kita membaca Al-Quran jika ada masa terluang.. malam-malam pulak pergi solat terawih.. Di kala tengah malam tu, kalu tak nak baca Al-Quran, takut mengganggu tidur orang lain, ada baiknya jika kita bersolat tahajud, solat hajat, solat tasbih dan apa-apa sahaja perkara yang boleh mendatangkan manfaat dan kebaikan kepada kita..

Jika tak mahu buat semua tu, lebih baik korang tidor je.. siang hari, kalu tak nak batal puasa sebab tidor kuat, baik korang gi jalan-jalan, pusing-pusing bazar Ramadhan.. survey harga air soya ke, cara nak menebar murtabak ke.. kalu tak larat, baik buka komputer, pasang bacaan ayat Al-Quran ke, tengok cerita upin ipin ke, download cerita naruto ke.. sesungguhnya itu adalah lebih baik dari korang dok surf internet tapi dok search benda macam  kat bawah ni... bangang!!!!





Itulah hasil search keyword yang ada kat blog aku untuk hari ni.. apa punya cilakak la perangai haram jadah macam ni.. kalu search sejarah perkembangan Islam ke,  cara bertaranum ke, adab membaca Al-Quran ke, sejuk jugak mata aku memandang.. ni apa kehal awek bogel lah, bau spender la... puasa-puasa pon masih lagi manjadikan hawa nafsu tu sebagai raja sedangkan kita berpuasa ni untuk melemahkan nafsu.. Blog aku bukan tempat untuk melucah ok!!! kalu nak membatalkan puasa tu, sila pergi tempat lain.. cari la mejah ke, ayeem ke..sebab diorang tu blogger terlucah peberet aku..hahahaha...

5 Orang mengumpat:

FaizalSulaiman said...

puasa2 bro, nafsu meraja.cewah

shatooman said...

FaizalSulaiman : patutnya, puasa ni la nafsu disekat.. ;p

tia @ Ini Kisah Tia said...

tu spesis yang tak puasa kot . huhuu .. tapi sape tau yang duk search tu bukan orang Islam kan ..

cik pulau said...

tu la kan.. kot ya pun hormat la bulan pose ni kan...
hishh

ghost writer said...

puasa dengan nafsu sama kuat,bro.