Pages

Wednesday, February 9, 2011

Paris Hilton Peluk Islam

Rasa macam tak percaya bila aku tengok akhbar kosmo. Paris Hilton yang terkenal sebagai artis dan pewaris hartawan terkenal dunia, di katakan telah memeluk agama Islam. Berdasarkan gambar Paris memakai tudung, berita tersebut dikatakan tersebar luar dan kecoh di Malaysia, Indonesia dan Singapura menurut laman London Muslim. Berita pasal Paris peluk Islam ni mula di hebahkan oleh berita dari Daily Squib. Siap kata Paris nak dirikan skolah agama lagi kat amareka..



Sememangnya perasaan aku betol.. berita yang mengatakan Paris Hilton peluk Islam sahih  menipu. Berita yang dilaporkan oleh Daily Squib memang tak boleh pakai.  mereka sengaja buat berita palsu untuk menyindir selebriti.. Heh, Paris nak peluk Islam? baru minggu lepas dia gi Jerman sebab nak promosi arak dalam tin.. tapi tak la mustahil kalu dia betol-betol dah mengucap kalimah syahadah.. hidayah Allah boleh datang bila-bila masa kepada sesiapa jua walau dimana mereka berada dan dengan apa cara sekali pun selagi 'Dia' mengkehendakinya..

Yang aku dah was-was dengan berita ni, dia kata dah kecoh isu ni kat Malaysia dan negara jiran. padahal aku sendiri tak pernah dengar pasal cerita tersebut selama ni. mungkin hari ni je baru jadi kecoh kot.. tapi mungkin la tak kecoh sangat pasal berita tipu kan... Aku pon tak terkejut sangat kalu dah baca habis, tup-tup berita palsu, sebab aku dah agak dah... lagi pon surat kabar Kosmo. paham-paham la akhbar tabloid nak tarik perhatian orang. macam aku wat tajuk entry aku ni la.. mesti korang pon terkena jugak kan? ekekeke~




p/s : tak pasal-pasal Malaysia dapat nama kat berita luar negara.. hmm, bagus jugak, memperkenalkan Malaysia kepada orang yang belum kenal negara kecik ni.. ;p

14 Orang mengumpat:

ciKmOt said...

tu mungkin salah satu cara nak menghina agama kita la tuuu

NISS said...

terima kasih sbb berjaya membuat sy terpedaya ;)

maya said...

biasalah tu...dunia paparazi nak upkan trafik pembaca....tak salah pun...tapi kalau masuk islam stay jugak teruk...baik tak yah....

::ienafazlyna:: said...

aku pun xpernah dgr gossip cenggini

ghost writer said...

sib baik aku tak percaya masa mula2 tengok..masih liat lagi tuh ngan party2 nya...

tapi kalau Tuhan dah bukakan hatinya,ya Tuhan itu punya kuasa pada siapa Dia mau berikan hidayah.

eqbalzack said...

pengsan kalau paris hilton pakai tudung...hehe

shatooman said...

cik mot : entahlah cik mot..biarkanlah mereka. janji kita tetap dengan agama kita. jangan kita sendiri dok perlekehkan agama sendiri.

shatooman said...

NISS : terkena ke? ekekeke..

shatooman said...

maya : betol tu.. alah.. dunia artis, x pernah pernah kering dari gosip

shatooman said...

ienafazlyna : tetiba kata Malaysia dh kecoh, padahal orang Malaysia masih tak tau pape~

shatooman said...

ghost writer : mudah-mudahan, hidayah tu menyinggah betol-betol dihati Paris tu..

shatooman said...

Abg Eq : mmg susah nak percaya~ tp kalu dia di beri hidayah, segalanya mungkin.. :)

sab said...

eh. kirenye propaganda selama ni..tipu la ea? haih..

shatooman said...

sab : entah la cik sab.. dunia skrg ni macam2 kerenah.. haish~