Pages

Wednesday, October 27, 2010

Akhirnya dia pergi jua....

Dari semalam dh gempar pasal kematian si sotong peramal, Paul.. memang menyedihkan.. dunia telah kehilangan sekor menatang yang mampu meramal keputusan perlawanan bola masa world cup baru-baru ni dengan keputusan 100% tepat.. aku baru je ingat nak pergi jerman, nak mintak nombor ekor ngan si Paul ni. Dunia kini dah semakin menggila jugak.. pasal sotong pon nak kecoh satu dunia.. kucing aku mati dulu tak de sape pon kesah...kucing aku dulu lagi hebat.. skali makan, 3 pinggan boleh habis~

Papepon, tahniah takziah la kepada penduduk jerman kerana telah kehilangan ikon popular bagi negara korang. ucapan khas juga ditujukan kepada warga kerja di sea aquarium ke apa nama ntah, tempat yang Paul tinggal tu... korang rasa pihak aquarium tu nak buat apa dengan si Paul yang dah mampus tu? goreng? sambal cili? ketupat sotong (eh,paul sotong kurita la)? cincang halus2 dan makan ngan megi? atau lempar je ke dalam parit???

Disini aku nak mengambil kesempatan, sebagai peminat setia paul, aku nak menyeru kepada kerajaan jerman dan portugal, tolong bina sebuah monumen kepada si paul bagi memperingati jasa beliau.. aku bet, paul adalah menatang yang paling femes di atas muka bumi ini selepas ia mengalahkan populariti milik dugong pak  atan yang bernama si tenang pada 10 tahun lepas..sayang sekali dugong pak atan juga ditemui mampus tak lama slepas di bebaskan smula...

yang menarik disini, sebelum paul ditemui mampus kerana sakit tua,beliau sempat meramal keputusan final piala malaysia tahun ni antara kelantan dengan negeri sembilan.. sejurus lepas dia ramal, terus kojol~ tgk gambar yang diambil sebelum paul ditemui mampus...

*yah~ paul telah meramal kelantan akan menang..

tak sangka si paul telah memilih kelantan akan menang pada piala malaysia tahun ni... hehehe~ mungkinkah ramalan terakhir paul akan menjadi kenyataan? sama-sama kita tunggu.....penyokong nogori jangan marah ha~ it's just for fun.. ^^

3 Orang mengumpat:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Sempat lg paul pilih ye..hehehe.lawak la adik akak ni.

mia said...

hahahaa...egat xsempat menatang ni ramal...sempat jgk ek rupenye...

shatooman said...

tu la.. harap2 betol la ramalan terakhir si paul ni.. dia rela mengorbankan jiwa demi meramal nasib bola sepak Malaysia..