Pages

Sunday, October 31, 2010

Gila-gila Facebook

hoh~ baru-baru ni aku betul terkejut tgk statistik penggunaan pesbuk yang makin menjadi kegilaan ramai manusia skarang ni.. memang betul2 tak sangka pesbuk yang dibuat oleh yahudi ni mendapat tempat paling tinggi bagi laman sosial pilihan rakyat Malaysia..dah separuh rakyat Malaysia aktif berpesbuk dan hal yang paling hebat, Malaysia antara negara yang top berpesbuk..

Negara paling ramai pengguna pesbuk ialah US.. tak pelik la sebab memang besar gila kot amareka.. lagipon menatang pesbuk ni memang berasal dari sana. Indonesia pon antara negara yang paling ramai pengguna pesbuk. ye la, negara diorang pon besar berkali-kali ganda dari Malaysia.. walaupon jumlah rakyat Malaysia kurang hampir 300juta berbanding Indonesia, tapi pengguna pesbuk di Malaysia mencatatkan hanya di bawah Indonesia je..

Yang paling hebat, Malaysia merupakan negara nombor satu yang paling aktif menggunakan pesbuk dengan kadar berchatting melalui pesbuk ialah 9jam seminggu setiap orang. OMak KaU!!!~ walaupon negara kecil, tapi rakyat Malaysia dah mendahului amareka dan indonesia dalam kadar peggunaan pesbuk.. tahniah kepada rakyat Malaysia kerana sudah terbukti bahawa orang Malaysia memang takde kerja lain selain dok berpesbuk kan?? cuba tengok orang2 yang bekerja pon slalu on je pesbuk  mereka lebih2 lagi yang kerja goverment~ tapi ni jugak membuktikan rakyat malaysia sudah ramai yang celik IT. dah pandai main pesbuk ni, kira hebat la... boleh lagi menambahkan sikap dan amalan suka membaca walaupon kerap membaca status yang di post teman2.. kadang2 ada jugak manusia yang suka post benda2 ilmu ni.. kiranya membaca post orang pon boleh memberikan ilmu kepada kita.

tapi kenapa harus obses gila ngan pesbuk ni? kenapa harus jugak sokong produk yahudi ni? sesungguhnya kita hanya mampu bersuara tanpa ada tindakan.. bila israel menyerang lagi, ada lagi bunyi boikot2 barang yahudi.. tapi takde pon yang betol2 boikot.. still jgk g beli barang buatan yahudi. guna produk yahudi.. aku sendiri pon susah nak boikot2 barang ni,yang aku mampu hanyalah boikot coca-cola. tapi kena tahu, KFC malaysia bukan milik yahudi. Jcorp telah beli ye.. jangan boikot KFC malaysia. berbalik kepada pesbuk, kenapa kita harus pilih pesbuk?kita kan dah ada mai pren tu yu... frenster pon syarikat dari malaysia dah beli. tapi kenapa orang malaysia tak leh guna barangan milik kita? macam jepon, diorang x pakai pesbuk sebab diorang ada mixi. kalu aku sendiri pon, aku hanya mampu untuk jawab, benda alah tu tak menarik. berat.. itulah sebab aku dah tak pakai frenster..lagipon x de orang yang buka. kalu aku buka dan online frenster sorang2, x ke aku ni macam orang gila?? aku post, aku sendiri yang komen post aku.. pastu aku 'like' post sendiri.. aku komen sendiri lagi.. eh, macam tu baik aku g jalan2 kat mid valley dari habiskan masa macam tu. pergi mid valley boleh jugak usha aweks~

apa kata kita pakat2 bebalik kepada frenster? cam 4,5 tahun lepas, frenster memang menjadi kegilaan budak2 muda remaja.. sejak muncul pesbuk,habis semua golongan tak kira bayi, kanak2, budak2, remaja, dewasa, orang tua, yang kerepot, semua nak buat pesbuk..pandai2 la gunakan pesbuk. jangan sampai merosakkan diri sendiri sudah...AMARAN!! jangan sesekali letak maklumat sebenar korang kat pesbuk.. sebabnya diorang akan ekspoitasi maklumat korang tu. skali korang dah tulis, tak guna dah kalu nak edit balik pon.. maklumat tu diorang dah simpan..kepada yang dah bagi identiti sbenar dengan maklumat yang betol tu, nasib korang le.. memang lahanat punya yahudi.. korang perasan tak kat pesbuk, takde tempat untuk korang delete acc.. yang ada hanya deactivate acc je..hurm~ pikir2 kan...







p/s: kalu nak main pesbuk, pandai2 la mengeksploitasi pesbuk ni untuk kejayaan kita.. jangan kita di eksploitasi oleh yahudi dengan pesbuk...

20 Orang mengumpat:

aYaz said...

aku skrg tak minat dah men fB neh..
bukak bila perlu je..
chat fB pun offline kan aje..

shatooman said...

sama la kita~ ;p

Cik Liz a.k.a Leza said...

FB utk promo blog ajer...kiki

shatooman said...

btol3x...

Shahrul Azrie said...

yg baik kite ambik man yg buruk kita jdkan sempadan

amirah said...

aku rasa mcm xleh berbalik kpd frenster sbb bila makin ke hadapan, mcm2 laman sosial akan wujud dan org ramai pastinya akan ke arah yg lebih up to date dan lebih mesra pelanggan. generasi skrg pon dh xkenal frenster, yg tau hanyalah fb sbb fb ni laman sosial terkini. lagipon lau tgok goverment pon ada yg berkomunikasi gna fb lau xcilap.

NOOR FATIN said...

frenster sgt sunyi~~ wuu

shatooman said...

ayie :jolo doh..

amirah: nak kata fb up to date, kalu gitu knapa org x guna milat fb? ekekeke~goverment perlu jadikan fb sbg keperluan sbb dh ramai org yg pakai fb.

noor fatin: sunyi sbb x de lngsng yg buka..kalu nk masyarakat berubah, ia perlu bermula dari sorang, kepada2,3 orang. then, 10 orang pas2 samapi 30 orang lama2 smpai 100 org. x g2? lalalala~

bluedianthus said...

Sebenarnya bergantung kepada individu cara penggunaan fb ni. Kalau baik baiklah jadinya, dan sebaliknya. :)

Anonymous said...

Howdy! I could have sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's
new to me. Nonetheless, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!


Here is my weblog: http://www.pressebote.com

Anonymous said...

hello!,І like your writing vегy а lot!
prορоrtion ωе be in contaсt extra about your post
on AOL? I rеquire аn exрert оn this spаce to unravel my problem.
Maуbe that іs you! Hаving a look forward to peeг you.



Feel fгee to vіsit my blog post -
emergency plumbers in birmingham

Anonymous said...

Hello there I am ѕo glаd I fоunԁ your wеbpagе,
I reаlly found you by error, while I was гesearching on
Aѕkϳееve for something else, Nonetheless I am herе now and would juѕt like to say
cheerѕ for a remагkаblе poѕt and а all round entertaining blog (Ӏ
also love the theme/design), I don't have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.

Also visit my web site; ringing in ears treatment

Anonymous said...

I knoω thіs if off topiс but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I'm aѕsuming having a blog
like yours ωould cost a pгetty ρenny?
I'm not very internet smart so I'm not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Cheers

Also visit my web page: how to get rid of heartburn fast
Also see my page > what can i eat to get rid of heartburn

Anonymous said...

Wοndеrful blog! Do уou have аny tіρs fоr aspiring writегs?
Ӏ'm hoping to start my own website soon but I'm a littlе lost
on everything. Would yοu propoѕe stаrting with а free platfοгm like Wordρгеss or go for а
paiԁ option? Theгe are so mаnу сhοices out
thеrе that Ӏ'm totally overwhelmed .. Any tips? Thanks!

Also visit my web page; locksmith solihull
Also see my webpage: locksmith solihull

Anonymous said...

Hеy would уou mind statіng which blog ρlatform you're using? I'm ρlаnning to ѕtart mу own blog
soοn but I'm having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm lοοκing for sοmething unique.
Ρ.Ѕ Sorry foг being οff-topiс
but I hаd tо ask!

Also vіsit my рage how to lose belly fat

Anonymous said...

Hey juѕt wanted to gіve you a quick heаds up.
Τhе words in your content seem tο be runnіng оff the
screen in Opeгa. I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd post
to let yοu know. The dеsіgn and style look great
thοugh! Hope you get the issuе resolvеd soon.
Kudos

Feel fгee to surf to my sitе how to get bigger boobs naturally

Anonymous said...

Ηmm it aρpears lіke your blog atе my first сomment (іt was
super long) sо I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoгoughlу enjoying your blog.
Ӏ as well am an аsрiгing blog ωгiter but Ι'm still new to everything. Do you have any recommendations for novice blog writers? I'd really аρpreciate it.


Review my site - make breasts larger

Anonymous said...

Тoday, whilе I was at ωοrk, my
couѕіn stolе my аpple ipad and teѕtеԁ
to see if it can survive a 30 fοot ԁroр,
just so shе саn be a youtube sеnsation.

My іPad is nоw bгoken and she has 83 views.
I κnow thіs iѕ entіrely off tοpic but I
had to share it ωith somеonе!


Take a look at mу hοmepаge: brain dump

Anonymous said...

Hello there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my iphone. I'm trying tο
find а thеme or plugin that might bе able to correct this issue.

If yοu havе any suggeѕtions, рlеaѕe ѕhare.
With thаnκѕ!

Feel frеe to ѕurf to my ѕіte:
natural breast augmentation

Anonymous said...


http://www.petinsuranceuks.co.uk It also reimburses you for the purchase price of your dog (up to policy limits) if your pet dies as a result of an accident. When your healthcare demands and family dynamics transform, your health insurance must be altered in order to meet individuals needs.