Pages

Thursday, October 28, 2010

Kecewa

Huhuhu...aku betul2 sedih dan kecewa skarang ni.. Laptop ku yang buruk tapi banyak berjasa telah mengalami kerosakan.. Memang tak guna btol.. kalu stakat nak rosak benda2 yang tak penting tak pe la jugak.. ni gi bantaimya rosak network card..aduiii maka secara otomatiknya aku tak dapat nak guna internet..Internet tu hidupku, komputer itu jiwaku... dah rosak jiwa, hilanglah kehidupan... rasa macam hidup dah tak bermakna bila takde internet (memang mlampau gila la, kalu dah ilang makna hidup)..

Dah le takleh nak guna internet, pastu mouse laptop pulak tertinggal kat rumah Pak Abu dan beliau sudah bertolak balik ke kampung.. menjadikan aku bertambah nak gila sebab touch pad laptop aku pon rosak.. memang kena pakai mouse.dah apabila ketiadaan mouse, maka aku hanya mampu buka laptop dan menghadap sahaja muka beliau tanpa boleh buat apa-apa... memang cilaka kan??

Papepon, trima kasih kepada Ngah sebab aku dah pon mencabul kehormatan laptop beliau semasa beliau sedang tido.. wahahahaha~ berjaya jugak aku online setelah 2 hari tak update blog ni.. kalu tak, aku rasa aku dah berada di tepi hutan sekarang ni sambil membilang kera-kera yang ada kat dalam UM.. hidupku kosong tanpa laptop dan internet...

Aku betol2 hangin la dengan laptop acer ni.. memang mudah gila untuk rosak. aku dah perhatikan semua pengguna acer, takde sorang pon yang tak mengalami kerosakan.. hardware acer memang tak tahan~ aku rasa laptop aku ni yang paling lama bertahan diantara ramai2 orang yang pakai acer.. dah 3 tahun baru laptop aku ada masalah berbanding member2 yang lain.. yang tak syoknya, bila dah rosak tu, habis kerosakan datang sekaligus..mula2 laptop aku rosak ram.. nasib aku pakai 2 slot.. 512MB menjadikan ram aku 1GB. satu dah rosak, tinggal lagi satu.. pastu rosak plak network card, tak leh guna internet.. tambah lagi rosak touch pad... tapi ok lagi sebab boleh pakai mouse.. dan lagi huruf 'U' pon susah nak tekan.. habis, nak menaip macam mana kalu huruf U tak keluar? huruf penting tu.. vokal U... kalu huruf Q ok la jugak.. jarang guna.. terasa ingin je aku lempar laptop tu dari tingkat 4.. tapi bersabar je la... tu je la satu-satunya harta aku yang berharga..

Sudah...sekarang kena tumpu kat final exam plak.. tak leh dah nak update blog selalu.. tak leh dah nak BW acap2.. blaja2..



p/s : kalu diberi pilihan, memang aku takkan beli dah laptop ACER.. nanti la aku kaya nanti, mau beli APPLE punya~

14 Orang mengumpat:

::ienafazlyna:: said...

beli yg baru lorr..hehee

shatooman said...

ha'ah..kalu laptop harga 10 hengget x po.. ke nk sponsor? ekeke~

Anonymous said...

Oh, mau beli jenama Apple...bagus2..:)

bluedianthus said...

Takpa kan masih boleh guna lagi tu..Sy punya pun laptop Acer..:)

shatooman said...

anon : kalu dah kaya le..hehehe x mau dah pakai windows.. ;p

bluedianthus: mmg blh guna.. tp x bnyak fungsi yg penting boleh digunakan... nk surf internet pon x dpt..huhuhu~internet la yg paling penting.. xD

Ainismaira said...

sabar2.. laptop tu tetap penah bjasa.. :)

bluedianthus said...

A'ah...susah jugak kalau Internet tak ada kan.. klu sy memang tak senang duduk klu Internet takde..banyak bisnes tergendala..hehe. Apapun, tumpukan perhatian pada pelajaran dulu. Goodluck study..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

beli Apple jgn lupa bg sis satu ye..hehehe

shatooman said...

mungkin 10 tahun lg la kot kalu mau pakai apple..hahaha~ tp bila pikir baik2, bagus sgt ke apple ni?? nk guna software lain x blh.. x ke leceh~

shatooman said...

bluedianthus : mmg susah tiada internet~ thank for da wish ^^

ainismaira : tu la pasal..sbb banyak jasa la beliau belum dilempar dari tingkat 4..huhuhu

noreed said...

laptop rosak sbb nak suruh tuan nyer fokus pd exam tu. :)

shatooman said...

huhuhu..insafnya...

Nur Fannun said...

laptop acer mmg suka rosak kn, tp setahu aku, skrin yg selalu rosak..xsngka la leh rosak bhgn lain..nsib xbli acer..

shatooman said...

acer memang mudah rosak.. bukan stakat skrin je... segala-gala pon mudah rosak. belum berjumpa dengan orang yang pakai acer lebih 3 tahun tp belum ada sebarang kerosakan...