Pages

Wednesday, January 19, 2011

Ade Bran??

Mula-mula aku nak ucapkan selamat pagi dan Selamat Hari Thaipusam kepada seluruh penganut Hindu dan khasnya kepada kawan-kawan aku yang berbangsa India.. Keduanya aku nak ucapkan Selamat bercuti kepada seluruh rakyat Malaysia. kepada wartawan, pak guard, penguatkuasa, dan yang seangkatan dengannya tu, berkhidmat la dengan jaya. Jasa kalian amat bermakna sehingga rela tak dapat cuti..pastu masa BW pagi ni, aku ada jumpa ngan satu blog . yeah!! senarai penipu blogwalking dah keluar.. sila semak nama anda, ada ke tak.. hahaha..

Tengok tajuk entry, mesti ramai yang tertanya-tanya, apa hal ngan entry bodo nak bagi ucapan ni selamat ni.. sebenarnya tadi tu baru mukadimmah.. sekarang baru nak start isi sebenar entry ni.. Sebenarnya gini, aku tengok semenjak dua menjak ni ramai yang dah terikut-ikut dan dah jadi trademark kepada para blogger, kalu nak masuk dalam bloglist si polan ni, kena wat entry khas untuk tercalon.. pastu ramai la yang berebut-rebut wat entry sebab nak tersenarai kat bloglist.. ada sesetengah blogger tu akan buat pemilihan pulak berdasarkan mereka yang berebut dok wat entry tu.

Tak dinafikan, cara sebegitu memang berkesan untuk menaikkan trafik blogger yang terlibat.. Kadang-kadang nampak meriah jugak dunia blog kalu ada aktiviti kemasyarakatan begini..riuh jadinya kerana masing-masing sibuk nak masuk dalam senarai. Aku rasa cara tu dah popular dan ramai orang buat.. Apa kata kalu kita wat kelainan pulak? Macam idea bangang dari otak semput aku ni, apa kata korang buat satu entry khas untuk korang masukkan aku dalam bloglist korang? hahahaha.. mudah kan? korang wat entry pasal nak masukkan aku dalam bloglist korang..pastu letak la link aku dalam blog list korang...Haa......ada bran ka??

Hanya orang yang sempoi dan bangang macam aku kot yang akan buat entry pasal blog aku. Syaratnya mudah je kan?


  • Buat entry , masukkan aku dalam bloglist, pastu kalu nak header jugak utk masukkan dalam entry, ambik la gambar kat bawah ni pastu link la ke entry ni..
  • Tak payah tag orang lain. tapi kalu nak tag jugak, pastikan tidak lebih dari 3 orang. 
  • Dah siap, sila letak link korang kat komen sini.. 
  • Tarikh tutup mesti ada kan? Oleh sebab hari ni 20.01.2011 maka Tarikh tutupnya 20.02. 2011


Bangang tak cara aku ni? Kalu korang rasa berani, join la..  kepada mereka yang dah lama letakkan aku dalam bloglist korang pon, di sunatkan buat kalu korang rasa diri sebangang aku.. Ingat baik-baik, hanya mereka yang berani sahaja..


kalu rasa nak tempek header, ambik sini..


Apa kebaikan yang dapat kalu join menatang ni??
-tolong naikkan trafik aku
-menambahkan trafik korang
-korang dapat pahala
-membuktikan diri korang betul-betul berani
-korang bersetuju mengiakan bahawa aku seorang yang bangang
-korang boleh update blog kalu tak de idea...
-ada ubi ada batas, ada lori ada bas... paham-paham le....
-aku masih berfikir, perlu ke bagi hadiah kepada mereka yang paling kreatif dan tahap bangangnya melebihi aku.....


p/s : sebenarnya aku tak tahu nak tulis menatang apa hari ni.. hentam je la buat entry bangang~

8 Orang mengumpat:

Ayuni said...

hikhik, blog nie dh lamer ader dlm blog list my inspiration sye...

shatooman said...

Ayuni : awak mmg follower setia sy.. trima kasih~ kalu rasa berani, join la..hahahahaha...

Daniela said...

sebenarnya saya tak faham ttg penipu bw nie....betul3 ta phm..tiber2 semua belog kecoh =( ape bnde nie

shatooman said...

Daniela : penipu bw tu maknanya diorang bukan melakukan bw dgn betol. diorang hanya tumpu kpd shout box je. tulis kat shout box cthnya mcm, "sy dtg sini, jenguk saya balik". "up trafik kamu, sila balas ke blog sy".. padahal mereka x baca pon blog kita. hal ini menyebabkan trafik sehala je. maknanya hanya kita yg sumbang trafik sebenarnya kpd mereka. x adil la kalu macam tu. sebab tu ramai blogger otai x pakai SB sebab nk elak BW dr penipu ni. tindakan penipu ni juga dikatakan spam.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dah lama ada dlm bloglist akak pun..hehe

shatooman said...

LM :kalu dah ada, sunat tu utk buat entry..wakakakaka.. tapi utk mereka yg berani sahaja~

Daniela said...

oo cam tu ke?? thanks bro bagi taw saya....huhu kalo tk smpai biler tk taw

shatooman said...

Daniela : No problemo~ bertanya tu lebih baik dr berdiam diri. kalu x tanya sampai bila pon x tahu.

jauhi one way trafic.. berblog lah dengan iklas dan cara manual~ kalu kita ikhlas, org pon suka baca blog kita. niat tu paling penting..