Pages

Saturday, May 7, 2011

Oh dara

Minta maaf..entry untuk kesekian kali ni pon masih bercakap pasal perempuan. Aku tak nak tulis dah sebenarnya pasal perempuan untuk jangka masa terdekat ni. tapi terpaksa jugak tulis lepas baca paper kosmo tadi dan blog Bro Framestone. Korang salahkan Bro Framestone la sebab dia yang mintak share entry ni.. ekekeke..aku janji minggu ni takde dah entry pasal perempuan.. minggu depan aku tak leh janji lagi..

Aku agak tak terkejut tapi sangat tertarik dengan berita hari ni.. Sorang gadis berusia 21 tahun dari Amsterdam yang lelong daranya kat Internet dengan harga 50,000 euro (RM218,062). Apa kebangangnya jual dara.. oh perempuan, kenapa mudah sangat korang buat benda bodoh gini hanya kerana duit.. Kerana duit jugak perempuan jadi pelacur.. Seperti kata Bro Framestone, dara anak gadis melayu lagi murah.. hanya berharga dengan top up telefon. benda gini memang terjadi dan aku sendiri pernah jumpa ngan budak perempuan gini. yang lagi teruk, dara mereka ni dapat dirampas hanya bermodalkan air liur oleh sesetengah lelaki.

Ada perempuan yang melenting kalu aku kutuk-kutuk perempuan gini bodoh.. kenapa harus melenting kalu korang tak buat macam tu? Aku hanya katakan kepada mereka yang bodoh tu je.. bukan semua perempuan. Ada yang kata lelaki pon sama je.. kalu takde permintaan takkan ada penawaran..memang betul pasal tu. tapi pikirkanlah balik, orang lelaki yang menjadi pelanggan, yang membuat permintaan tu takkan rugi pape pon.. habis duit pon, jantan hidung belang ni tetap puas hati dengan hasil yang dia dapat. duit boleh di cari lagi..tapi adakah dara perempuan tu dapat dicari balik? apakah dara tu dapat diganti balik? Jelaskan siapa yang bodoh?

Kerana alasan sayang, perempuan sanggup serahkan hati dan bodi kepada lelaki yang takde apa-apa ikatan dengannya melainkan gelaran boipren.. Kerana tak ingin ditinggalkan kekasih, perempuan tu serahkan daranya.. Kan jelas perempuan gini memang bodoh, bangang.. Kalu korang betul-betul sayang kat lelaki tu, maka jagalah dara korang tu untuknya sehingga korang di ijabkabulkan.. tu lah hadiah paling bermakna buat lelaki.. Kalu dah serahkan awal-awal lagi, nanti kemungkinan besar lelaki tu memang akan tinggalkan korang. Alasannya korang dah tak suci.. dah takde dara, buat apa nak buat bini.. Dara tu yang paling penting bagi lelaki semasa malam pertama..Tanyalah lelaki mana pon, mesti kalu boleh nak dapatkan yang dara dan yang sopan untuk buat isteri.. Kalu belum kawen lagi dah takde dara, maka korang mesti bersedia untuk menjadi ANTAKDARTU.. Anak takde dara tua..kemungkinan la..Jodoh tu urusan Allah.. Kalu ada lelaki yang sanggup terima, nasib koranglah. Kalu tak, memang lelaki akan pandang sebelah mata je la.. 


Gambar, kredit to Kosmo!

seyes aku cakap, para perempuan, jagalah dara korang.. anggaplah dara tu hadiah dari korang untuk suami. Jangan biar lelaki lain merampasnya kalu korang taknak kena cerai hari kedua perkahwinan... Kepada yang dah terlanjur tu, bertaubatlah segera..aku yakin, antara korang ni pernah terlanjur.. Mohonlah keampunan-Nya.. Kalu kita ingat kepada Tuhan, pasti Tuhan akan ingat pada kita..Semoga jodoh yang ditentukan oleh-Nya nanti terbaik buat kita..

11 Orang mengumpat:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..dara tu pun setakat hadiah pd suami.tp itu lambag keiman dan keteguhan iman korang sebagai ISLAM wahai wanita semua.


RM 218 062 tu mahal la..keh3.gadis melayu relabg free jek.lg hampeh kan gadis melayu?

halila Ibrahim said...

walau dah 3 anak.. masih mak dara..

shatooman said...

akak LM : jaga dara bermakna menjaga maruah dan agama..sokong akak..mungkin gadis melayu paling mudah memberi 'sedekah'..negro, bangla, pon boleh dpt.. sedih~

shatooman said...

halia ibrahim : ekk...mak dara yg jelita..hahaha

mcm ni lah said...

yg dara tu desperate dan yg pembeli tu pun lelaki yg tersepit,.

shatooman said...

mcm ni lah : mungkin juga begitu.. :)

apik pehe said...

aihhh...
budak sekolah pon dah start dah

shatooman said...

apik pehe : budok2 loni x mcm dulu... hmmm.. :(

Ini Kisah Tia said...

budak tingkatan 1 pun dah pandai couple-couple bagai . nak-nak lagi sekarang cite2 belu dah semakin senang nak dapat ..

so , start dengan budak lelaki yang tengok belu tu . tau lah kan remaja yang bawah2 umur ni sentiasa ada perasaan ingin nak tahu .

dah ada gelpren , apakata test dekat gelpren . yang si gelpren ni pulak dah tangkap cintun bagai . sayang 1/2 mati lah konon .

boypren pun kata , kalau sayang meh buktikan . gelpren yang pelajaran tak tinggi mana ni pun kasik lah ..

Tia bukan apa . budak2 sekarang takleh percaya sangat . semakin teruk ! sorry to say lah ..

shatooman said...

Tia : itulah kenyataan..tp percayakah kamu, di skolah saya dulu, budak pompuan yg jd tokeh belu..ekekeke

sYabiebieY haLym said...

pendapat cikbee la kan..lolaki ka parampuanka, dedua salah... dedua gatai..kalo sorang ja gatai takkan terjadi jual beli tuu...kn?
n percayalah atas tetapan Allah, prempuan baik adalah utk llaki yg baik n begitu lah sebaliknya...semua lelaki pentingkan dara, tp prempuan sudah tentu pentingkan teruna gakkan?

tp yg betulnya, sekira perkhawinan itu hanya berlandaskan pada syariat Allah, teruna ka, dara ka, janda ka, duda ka, andatuka sudah lg tidak menjadi batu pengukuran...kerana kita khawin bkn keran fizikalnya, tp kerana syariat islam yg mana lelaki memerlukan perempuan n perempuan memerlukan lelaki..itu lah fitrah kehidupan...
salam kenal ya shatooman...:)